Wednesday, November 20, 2013

Ledeni vjetar u zdravom ruhu

Tko ne voli ledeni vjetar? Pa...vjerojatno naše tijelo...barem onaj sa jajima, šećerom, mlijekom, margarinom i ostalim ne baš poželjnim sastojcima. No i za to postoji spas, ova sirova i puno zdravija varijanta. Ovaj kolač je među prvima koje sam kreirala otkad sam na sirovom. Sjećam se da je nestao "dok si rekao keks", pa valjda to znači da je i bio dobar. Probajte pa procijenite.

Ledeni vjetar u sirovomKora 1: 

2 banane, 1 jabuka, 10 žlica heljde (namočene i proklijale), malo vanilije i soka od limuna (odokativno)

Kora 2: 

2 jabuke, 1 banana, limunov sok, 1/2 šalice kokosovog brašna, 3-4 žlice heljde, šačica grožđica

Dehidrirajte kore preko noći (6-8h) na 36 stupnjeva. Naravno , vrijeme ovisi o tome na koliko tanko ste ih raširili. Kad su kore gotove, prerežite ih na pola da dobijete četiri komada.

Fil od indijskih oraščića: 

oko 250g indijskih oraščića (namočite ih 4-6 sati), sok pola do jednog limuna, malo vanilije, 5-6 velikih datulja (namočenih),  1/2 čaše vode od namakanja datulja

Dodajte voće po želji. Kako sam ovaj kolač pravila usred zime, snalazila sam se sa onim što sam imala, a to su bili kivi, ananas i banane.
Slažite red kore, red fila i red  voća dok ne potrošite sve sastojke. Ostavite u frižideru nekoliko sati dakore omekšaju i da se okusi prožmu

p.s. ja nikad ne mjerim sastojke i sve radim odokativno, tako da se ne morate striktno držati napisanih količina. Uvijek sve možete prilagoditi svom ukusu. Ionako su recepti samo smjernice, a ne zakoni :)

No comments:

Post a Comment