Friday, November 1, 2013

Palačinke s kremom od kakija (oh kaki, veličanstven si gotovo kao smokva!)Ako imate velike količine nekog voća koje vam i nije najdraže na svijetu, osim toga da ga ubacite u smoothie, možete napraviti i palačinke. Tako su i nastale ove moje, od silnih krušaka i jabuka koje sam imala


Palačinke:

5-6 manjih krušaka
2-3 jabuke
Malo cimeta

Izraditi u blenderu do glatke smjese (prvo stavite narezane kruške pa onda jabuke, jer su kruške vodenaste pa nećete morati bespotrebno dodavati vodu) i tanko razliti na papir za dehidriranje. Dehidrirati preko noći. Možda ćete trebati i malo duže, ovisno o debljini palačinki. Ne morate ih upotrijebiti odmah, mogu vam stajati u frižideru i do dva tjedna (no bolje ih je upotrijebiti što prije). Samo na svaku položite papir za pečenje i tako ju srolajte i spremite. 

Krema od kakija:

4-5 malih zrelih kakija i malo vanilije
U blenderu dobro izraditi kakije postepeno pojačavajući brzinu do najveće. U tome je kvaka kada radite s kakijem; on se najbolje zgusne kada ga se blenda na najvećoj brzini. Trebali biste dobiti gustu kremu koja će vam se sama odvojiti od stjenki blendera.
Namažite palačinke i ostavite ih desetak minuta da malo otpuste. Možete dodati svježeg voća po želji. Uživajte!


p.s. uskoro recept za pitu od bundeve kakija i jabuka!

No comments:

Post a Comment