Thursday, December 19, 2013

Blagdani, a ja sirov: štangice sa smokvama

Danas je na redu recept koji sam spomenula prije koji dan, odnosno štangice sa smokvama. Ove sa rogačem još moram malo razraditi, jer vjerujem da će se svidjeti samo ljubiteljma rogača (nekad pretjerujem s rogačem haha), tako da taj recept stavljam kad ga usavršim i tako približim široj javnosti hahaha

A sad: ŠTANGICE SA SMOKVAMA!





kore:
1 šalica brašna od sirove proklijale heljde
1/2 šalice kokosovog brašna
7-8 svježih datulja
mali prstohvat soli
naribana limunova korica (tajni sastojak koji više nije tajni!)

Sve sastojke dobro izradite u procesoru hrane i oblikujte dvije jednake kore

pekmez od smokava:
oko 3 šalice namočenih suhih smokava (po mogućnosti domaćih: što kvalitetnije namirnice, to kvalitetnije jelo!) + voda od namakanja, a možda će vam zatrebati još malo...vidjet ćete kad budete miksali. + korica od naranče!!!! NJAM!

 Sve sastojke dobro izblendajte u blenderu. Namažite donju koru, preklopite gornjom i ako želite još namažite gornju tankim slojem pekmeza.

I udri po kolaču! Ostavite malo i za druge ;)

No comments:

Post a Comment