Sunday, February 2, 2014

Sendvič sa kruhom od cvjetače, kečapom i senfom


Kruh:
1 manja glavica cvjetače
1 žlica heljde (namočene i proklijale, osušene ili ako već imate spremnog brašna)
1 žlica delikatesnog kvasca
1 žličica psyllium ljuskica ili praha
Sok od pola manjeg limuna
Malo soli
1 žličica svježeg ružmarina (ili po ukusu)
¼ žličice slatke crvene paprike
Prvo dobro izraditi cvjetaču u multipraktiku, sve do brašnaste konzistencije. Heljdu i psyllium samljeti u mlincu za kavu da dobijete brašno. Sve pomiješati i dodati ostale sastojke te kratko izraditi u multipraktiku. Oblikovati male pizze, ili šnjitice i sušiti u dehidratoru oko 4h na 40°C.

Kečap:
1 šalica cherry rajčica
½ šalice suhe rajčice
1 žlica limunovog soka
Malo soli
1 režanj češnjaka
3 svježe datulje (možete ih zamijeniti grožđicama)
1 žličica origana ili bosiljka
*ako koristite tamari možete njime zamijeniti sol
Sve sastojke izblendati.

Senf:
Malo manje od ½ šalice smeđih sjemenki gorušice
Malo manje od ½ šalice bijelih sjemenki gorušice
1 šalica vode + ⅓ šalice jabučnog octa
Potopiti sjemenke u mješavinu octa i vode i ostaviti dan ili dva da se namaču u lagano zatvorenoj teglici.
U tu mješavinu dodati 3 datulje, malo soli i malo kurkume. Izblendati dok ne postane glatko, ako treba dodati još malo vode.

Sastojci za sendvič:
Naribana mrkva, klice mung graha, kiseli krastavci, naribani celer, matovilac i azijski mix. Sastojke slažite na kruh kako vam drago i uživajte. Možete dodati što god još želite, ja sam imala navedene sastojke na raspolaganju. 

p.s. polako sa senfom, prilično je jak


Pošto nisam napravila puno tog kruhića, bila sam još malo gladna pa sam ostatak sastojaka napravila u salatu sa kečapom (salata sa kečapom...šta?!) i brzinskim preljevom od sezamovih sjemenki i heljde. 


Ne izgleda loše jelda? A bogme nije ni bilo loše!

Kasnije me posjetila frendica pa sam i njoj uvalila degustativne primjerke da ih ocijeni. Odlično je dobiti povratnu informaciju kako od sirovih vegana, tako i od svih ostalih, jer iskreno, katkad ne mogu ocijeniti što je drugima ukusno, a što ne. Meni je fin sami špinat, a drugi nisu pretjerano oduševljeni njime. No to mogu i sama pretpostaviti haha...

Taman je naišla i na komad rođendanske torte koju sam pravila neki dan. Meni je imala nekakav karamelasto-kavast okus, no to je, čini se, bilo samo meni. U svakom slučaju, reakcije su bile vrlo pozitivne. Jeeeej! A ovako je to izgledalo:



Danas sam vas malo zatrpala slikama, no u sljedećem će postu biti više teksta, ne brinite (oh, the sarcasm!) 

No comments:

Post a Comment