Wednesday, March 5, 2014

Lazanje "improvizacija na djelu"Ključ uspjeha kod bilo kakve pripreme hrane leži u improvizaciji; ustvari, ključ uspjeha u životu leži u improvizaciji. Kad dođete navečer doma i nemate ništa posebno u hladnjaku, a baš ste raspoloženi za nešto posebno, morate znati iskoristiti ono što imate. Ja sam imala ciklu, mrkvu, korabicu i rukolu. Nudile su se dvije opcije:

Opcija 1: salata (koju jedem svaki dan)
Opcija 2: improvizacija

Izabrala sam ovo drugo. I tako su nastale ove lazanje sa paštetom od mrkve haha, znam kako zvuči, ali sam stvarno uživala u njima, pogotovo imajući na umu da sam se snašla s onim što sam imala.
Dakle, ako vam se u hladnjaku nađu samo gore navedene namirnice, probajte s ovim lazanjama. Recept:

1 veća cikla narezana na tanke ploškice
Velika šaka rukole

Pašteta:

3 srednje mrkve
Šačica oraha (ili badema, sjemenki, avokada)
½ žličice curryja u prahu
1 žlica jabučnog octa
2-3 sušene rajčice
½ žličice kurkume

Malo crvene slatke paprike
Sve dobro izradite u blenderu ili multipraktiku do kremastog namza.
Slažite sloj cikle, sloj paštete i sloj rukole dok ne potrošite sastojke. Ja sam još sastrane dodala korabicu samo narezanu na ploške jer mi je takva kul. No možete ju dodati kao sloj u lazanje ili ju naribati  i začiniti te napraviti salatu od nje. Ako pri ruci imate još neke zanimljive namirnice, slobodno napravite još slojeva i učinite ove siromašne lazanje fensi jelom. Možete staviti marinirane gljive, sir od sjemenki, nekakav pesto, karamelizirani luk…što vam god padne na pamet; u tome je čar sirove hrane: neizmjerne mogućnosti i varijacije. Uvijek nešto možete dodati ili zamijeniti nečim drugim… 

Poanta ovog posta nije donijeti vam super-kul gurmanski sirovi recept, već vam pokazati kako od male količine naoko nezanimljivih namirnica možete u 10min napraviti ukusno jelo. Ohrabrite se improvizirati!

Uživajte i igrajte se, a ja sutra na pripreme za mali plac! Jeeej!


2 comments:

  1. ova pašteta je sigurno fenomenalna :D

    ReplyDelete
  2. evo moje danasnje improvizacije https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203198005963424&set=a.10202997087740594.1073741838.1006432339&type=3&theater
    divlja rukola nije u sezoni pa sam umjesto nje stavljala luchac i kuke

    ReplyDelete