Sunday, May 4, 2014

Voćni festival Fruits & Health u Sloveniji!
Vjerujem da je većina ljudi u sirovom svijetu čula za Woodstock Fruit Fest, najveći festival sirovih vegana (frutarijanaca) koji je vjerojatno sad već postao dosta komercijaliziran, kako to ide sa većinom stvari. No kako god bilo, ideja iza ovakvih festivala je da se skupi što više sirovih vegana, ili onih koji to žele postati, da bi se družili, izmjenjivali iskustva i savjete, stekli nove prijatelje i poznanike (zamislite da imate prijatelja na Costa Rici ili Tajlandu koji vas pozove na odmor kod sebe hihi), radili na proširivanju zajednice i pokreta. Zaista je prekrasno kada ste okruženi ljudima koji su prošli sličan put, koji vas ne gledaju čudno i ne osuđuju jer ste upravo pojeli dvije kile smokava. Jedino morate paziti da ih oni ne pojedu prije vas! Haha, šala mala, ima uvijek dovoljno za sve ;)

Nama najbliži festival je Fruits and Health Festival u Sloveniji, koji se ove godine organizira drugu godinu za redom. Ove godine gostuju Doug Graham, začetnik 80-10-10 pokreta čiju ste knjigu 80-10-10 imali prilike pročitati i nabaviti u srpskom prijevodu, njegova supruga Rosalind Graham i Chris Kendall, holistički nutricionist, raw-food trener i yoga instruktor koji vodi stranicu „The raw advantage“  kao i Grant Campbell, maratonac i sportaš koji od 2005. prakticira 80-10-10 način prehrane.
Festival je se održava u centralnoj Sloveniji, u selu Čemšenik. Smješteni smo u Hotelu Utrip i okruženi prekrasnom prirodom. Ovdje možete pogledati više o hotelu: http://www.hotel-utrip.si/en

Osim što možete uživati u prirodi, hrpama svježeg voća i družiti se sa ljudima sličnih svjetonazora, moći ćete čuti vrlo vrijedna predavanja naših gostiju koji svi imaju godine i godine, neki i desetljeća, iskustva na ovoj prehrani.

Cijene za odrasle su * 460 EUR od siječnja 2014 do kraja lipnja 2014 (opcija spavanja u dvorani u vreći za spavanje 400EUR)
* 500 EUR nakon lipnja 2014
Cijene za djecu su niže, 70 EUR za djecu ispod 2 godine.
100 EUR za djecu od2 do 5 godina.
150 EUR za djecu od 6 do 12 godina.
Cijena jednodnevne karte je 95 EUR

Cijena uključuje smještaj, puno vrijednih predavanja, satove joge, trčanja i ostale sportske aktivnosti, kao i neograničene količine svježeg, organskog, najkvalitetnijeg, lokalno uzgojenog i sezonskog voća i povrća, ali i posebne delicije profesionalne raw-food „kuharice“ Alicie Ojede.
Pogledajte intervju s našom kuharicom: Intervju s Aliciom Ojedom

Ako ste tek početnik ili ste već malo duže u sirovom veganstvu, svakako preporučam festival, jer možete puno toga naučiti i tako izbjeći potencijalne greške i padove na ovom načinu života svjedočeći iskustvima mnogobrojnih sirovih vegana koje ćete upoznati na festivalu. Umjesto da učite iz svojih pogrešaka, koje nekad znaju biti i fatalne, radije učite iz tuđih. Također ćete imati prilike čuti samog začetnika pokreta Dr.Douga Grahama i raščistiti svoje nedoumice u vezi sa prehranom, stilom života, vježbanjem i ostalim faktorima važnima za psihofizičko zdravlje.  A u isto vrijeme ćete se i zabaviti te proširiti krug prijatelja i poznanika iz sirovog svijeta, jer broj nam raste iz godine u godinu!

Saznajte kako balansirati prehranu i ostale ključne faktore za savršeno funkcioniranje na ovakvom stilu života, kako odgajati djecu na sirovom veganstvu, kako biti sportaš na 80-10-10 prehrani, kako se organizirati ako živite u hladnoj klimi (što bi nama ovdje dobro došlo), što je to prirodna higijena i još puno toga! Čega točno? Pogledajte na rasporedu: raspored 2014

Više o festivalu možete pročitati na samim stranicama festivala, te pogledati program koji nas očekuje. Stranica: http://fruitsnhealth.com/

Kako je bilo prošle godine: video Fruits&Health 2013

Facebook stranica festivala gdje možete naći sve dodatne informacije: FB stranica Fruits&Health

Youtube kanal Douga Grahama foodnsport: https://www.youtube.com/user/FoodnSport

Youtube kanal Chrisa Kendalla: https://www.youtube.com/user/ck1nsh


Za prijave na festival i pitanja obratite se FiggyPiggy na Facebooku (https://www.facebook.com/figgypiggysirovahrana) ili na mail figgypiggysirovahrana@gmail.comPrijave za festival su u punom jeku, atmosfera se zahuktava...idemo idemo! Sunce, priroda, voće, sport, veselje, zabava i učenje! Vidimo se u Sloveniji!

No comments:

Post a Comment