Wednesday, November 26, 2014

Narudžbe u akciji>Sirova (ne)kuharica: Hvala, ne kuham: praktični vodič za (sirove) gurmane novog dobaDošlo je vrijeme i za akciju! 


Nakon veselog fotkanja i degustacije jela, skraćivanja teksta da ne napišem cijelu knjigu, selekcije više važnih i manje važnih stvari da bi sve stalo i svih ostalih radosti koje je potrebno napraviti kada pišete knjigu, kucnuo je čas za akciju iliti reakciju s druge strane!

Odlučismo napraviti narodno veselje od pretplate na (ne)kuharicu i zaboraviti kapitalističku spiku sa zaradom. Nju će valjda bogovi poslati kada vide nemjerljivu požrtvovnost i velikodušnost našu (pod našu mislim mog dragog izdavača i mene, da ne bude zabune, čisto zbog bogova)…ili nam se karma možda osmjehne, ipak smo indolozi…ili Fortuna… pa će tako i za koji tjedan ova knjižica od 64str. ugledati svjetlo dana

Kako bilo da bilo, da ja vama kažem što možete očekivati u ovoj (ne)kuharici:
Definitivno potpuno drugačiju kuharicu od svih na našem tržištu. Recepti su prilagođeni našem podneblju i koriste domaće, sezonske i lokalno uzgojene namirnice (ima koja banana, istina, ali napominjem da samo koristim fair-trade i eko banane, te i vas ohrabrujem da činite isto. Zbog karme…), bez ulja, rafiniranih sladila i super-hrane. Jer sva lokalno uzgojena, organska, svježa i zrela hrana je super-hrana! Recepte koje ćete naći u kuharici možete jesti svaki dan i uvijek će vam činiti dobro. Sirove veganske kuharice su pune recepata od kojih biste se razboljeli da ih jedete svakodnevno i od kojih ne možete složiti tjedni jelovnik (pogotovo početnici) jer su prekomplicirani, preskupi ili jednostavno zdravstveno neodrživi na duge staze. Ovi recepti su upravo obrnuto od gore navedenog. 


(ne)kuharica ima 24 recepta koji su podijeljeni na niskomasne i gurmanske koji su sve samo ne tipični sirovojelski gurmanski recepti.
U svakom receptu postoje napomene koje vam daju ideje kako zamijeniti neku namirnicu i prilagoditi recept svojim mogućnostima/budžetu/hladnjaku. A prije samih recepata imat ćete dosta i za čitati ;) 

Sneek peek (što možete naći u kuharici):
Koji sirovojelac govori o tamnoj strani sirove hrane u sirovoj kuharici? Ja!  
Što zapravo znači sirova hrana i je li ona održiva?
Što su ideali, a što stvarnost?
Recepti: slatke zelene rolice, sladoled, voćne lazanje, puding od bundeve, pizza, lazanje, granola, burrito, palačinke, pita s jabukama i sirom, ledeni vjetar i još puno toga!

Na sljedećem linku možete popuniti formular za narudžbu (ne)kuharice po mega-akcijskoj cijeni jer kuhanje je out! (LINK LINK)


Pogledajte najavu kuharice na portalu Buro24/7 (najavicaaa)

5 comments:

 1. Bok,imam tvoju kuharicu i zanima me dal se tolko dugo mora hrana dehidrirati? 8 sati je stvarno predugo i trosi se struja puno��

  ReplyDelete
  Replies
  1. Neke stvari morate duže dehidrirati jer je jednostavno tako. Takav je proces kod pripreme sirove hrane i to ne možete promijeniti. Kod kruha sam napisala da ga dehidriram puno kraće, oko 4 sata, nekad i manje. Neke stvari dehidrirate samo koji sat (fao falafel). Uvijek možete eksperimentirati sa kraćim dehidriranjem

   Delete
  2. Mogla bi probat krace :)

   Delete
 2. Gdje kupiti proklijalu heljdu??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nemam pojma :D Mislim da to još ne postoji kod nas haha. Klijate ju sami. A heljda za klijanje mora biti sirova, svjetlo zeleno-smećkaste boje i možete ju naći u svim (ili većini) trgovina zdrave hrane. Proces klijanja je opisan u kuharici

   Delete