Thursday, November 13, 2014

Puding od bundeve

Recept! Napokon!

Je, je long time no nothing, a znam da volite recepte. U to ime, i u ime mog današnjeg ručka, zapisala sam vam jedan održivi, bezbananski (nećemo konvencionalne banane noooou, oćemo recepte od sezonskih i domaćih namirnica!)jeftini i sezonski recept kojeg možete svakodnevno papati...

A što će drugo to biti nego bundeva! Ima ih naveliko po placevima pa izaberite koja vam je najdraža. Ja koristim onu veliku slatku, mega narančastu sa zeleno-sivom korom. Nisam sigurna kako se zove... stambolka? Možd i nije... Kad vidim da mi izgleda slatko, kupim i bok. Mislim da ću ove jeseni raditi dosta s njom... super su te bundeve. A tek pečene.... (heresy! na sirovom blogu ta riječ...puj puj!) ubila bi se u pečenoj, sto puta mi je bolja (barem je prije bila) nego sirova, ali nemrem. Kmeč... ne jer si zabranjujem neg jer mi je preteška. Tko može, rokajte koliko god možete po bundevama. Kuhanim, pečenim, sirovim...nije važno. Važna je održivost... jupi, riječ koja vam već ide na uši, ali ćete ju slušati sve više i više bwhahahahaha ;)

(to vam je takva nekakva bundeva)

Recept je niskomasan, ali ću vam dati opciju sa malo oraha koja odmah šalje recept u drugu dimenziju... fijuuuu
U skoroizlazećoj (ne)kuharici (bit će, strpljenja malo, samo što nije) ima još jedan recept za puding koji je za jesti lopatom! To znači da je jako fin, ako vam asocijacija s lopatom nije jasna haha


Za puding treba vam:

1-2 veća i zrela kakija (možete ih pokušati zamijeniti jabukama ili kruškama)
1,5 šalice nasjeckane slatke bundeve
komadić svježeg đumbira
1/2 žličice cimeta
1/3 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice mljevenog klinčića
nekoliko datulja, suhih smokava ili grožđica (ako radite s kakijem nije potrebno, a ako umjesto njega stavljate jabuke i kruške, slobodno...)
1 šačica oraha (opcija)

Sad sve to izmiksajte u blenderu, prebacite u zdjelicu, narežite si još malo jabuka ili krušaka unutra (ili nekog drugog voća) i oderite...

Dobar tek!
Do sljedećeg posta...

2 comments:

  1. Probao sam puding od bundeve iz knjige "Hvala, ne kuham" i doslovno sam se gusio u njemu :) Ludilo je !!! Danas cu probati i ovaj recept. E da probao sam iz knjizice i Kruh s kiselim kupusom i lip je :) Mislim ukusan je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeeeej! Drago mi je čuti komentare i dojmove! Samo polako jedi... i diši :P

      Delete