Wednesday, March 4, 2015

Recept: torta od mrkve + palačinke

...počela pisati novi post...nema brige bit će ovaj vikend ;)

U međuvremenu, evo recepta za koji vikaste da hoćete. Ima sad da napravite tortu, poslikate ju i zakeljite na fejs. To neka bude vaš poklon meni. Eto to ja hoću!

Inače, off-recipe-topic, ima skoro tjedan dana kako mi zubarica namontirala fiksni aparatić za zube i tjedan dana već jedem kašice... damn you kašice! Dosta mi je već, a one nesretne žice od aparatića su najveće zlo na svijetu, ubiše me! I još uvijek to rade... I taman kad mi, nadam se, bude bolje i počnem žvakati, idem po donji...i onda sve ispočetka. Budite sretni što možete žvakati i koristite zube! Radije bi napravila 800 pirseva i pazila kako se umivam i spavam i oblačim (sve blagodati friškog pirsanja <3) i čistila ih danonoćno nego se tu zajebavala (pardon my french) s aparatićem... no šta je tu je... Dobra stvar je što su me voćne kašice, bez masnoća, uvjerile da unatoč mojoj novootkrivenoj otvorenosti prema masnoćama, moja draga crijeva preferiraju voće i zelenje. Hvala vam crijeva draga što me podsjećate na to, znam... Još malo pa će biti jagoda (koje su mekane i koje ću moći žvakati, IN YO FEJS APARATIĆU!) i bobica pa se veselite...a kad nam dođu trešnje...a smokveeee...narodno veselje!

Nakon ove mega zabavne digresije jer znam da ste uživali u njoj, evo recepta za tortu od mrkve

ovo je slikano ujutro nabrzinu prije nego sam tortu nosila frendici...


„le biskvit“:
1 ½ šalice badema (namočenih u vodi preko noći)
½ šalice oraha (isto ko i gore)
2 ½ šalice mrkve
½ srednje do manje slatke jabuke
½ šalice grožđica
½ šalice svježih (koliko je to moguće) datulja
Komadić svježeg đumbira, cimet, muškatni oraščić, klinčić u prahu (količine prilagodite sebi, ja to uvijek odokativno. Krenite s manje pa povećajte ako bude potrebno)

Sve natovarite u multipraktik i miksajte dok ne dobijete homogenu, dobro povezanu smjesu. Podijelite ju na dva dijela. Prvi dio utisnite u kalup za tortu, drugi neka čeka.

„le krema“:
…nemam pojma…nisam zapisala… :D ali odokativno bilo je:
2 šalice indijskih oraščića (namočenih u vodi preko noći)
šalice datulja i grožđica (možete umjesto grožđica staviti marelice)
1 do 1 ½ šalice soka od naranče
Naribana korica naranče, komadić đumbira
Malo vanilije u prahu
Sve u blender i oderi… dok ne dobijete glatku kremu. 

Polovicu kreme stavite na „le biskvit“ i takav polovični kolač stavite u zamrzivač na 45min do sat vremena da se stisne (ako imate bolji zamrzivač možda i manje…ja u svom moram držati pol dana \m/) i onda stavite drugi dio biskvita pa drugi dio kreme i opet u zamrzivač. Ako želite da vam izgleda kul kao moj. Ako ne, stavite „le biskvit“ pa „le kremu“ i to je to.

p.s. postoji „le secret ingredient“ u kremi koji vam nisam napisala jer sam zla buahahahahahhaa! I koji ćete morati izmusti iz mene muuuuu, tako da stavite sliku kolača na FiggyPiggy fejs i kažete „SAD MI DAJ SECRET INGREDIENT TI ZLO JEDNO!“ i onda ću ja reći, aj dobro ;)
To je sve za vaše dobro, treba malo izaći iz „comfort zone-a“…. odlično mi je ovo s engleskim deklinacijama i navodnicima…


Inače, pošto sad postajem mega popularna i svi me portali i novine i televizija žele (…ne…ovo je sarkazam? :D ) iskamčili su i recept iz kuharice! I TO! POBOGU! Sve za slavu ljudi moji ahahahahhaha!

U to ime na sljedećem ČUDESNOM LINKU možete naći recept za palačinke koje ne možete napraviti bez dehidratora žao mi je buahahaha… trošite pare, što više dajete to više dobivate…nekad… haha

do sljedećeg posta koji će biti prosvjetljeniji od ovog...
voli vas
ja

2 comments:

  1. Ja sad moran provat i ovu ricetu sa karoton :) Ako je dobar ka i oni puding sa bundevon onda je to ludilo brale ! ;)))

    ReplyDelete